“Fijn dat ik de ervaring kon delen met een andere burgerhulpverlener”

“Fijn dat ik de ervaring kon delen met een andere burgerhulpverlener”

Kitty was betrokken bij een heftige reanimatie

Kitty: “Ik wil mijn verhaal delen om te laten zien dat het belangrijk is dat er burgerhulpverleners zijn en dat het oproepsysteem werkt. Ook al waren we voor het slachtoffer in dit geval helaas te laat.”

“Op een maandag kreeg ik een reanimatieoproep van HartslagNu. Ik zag dat het op nog geen 30 meter van mijn huis was en ik wist dat ik er heel snel kon zijn. Ik heb geen seconde getwijfeld, mijn schoenen aangetrokken en ben naar het adres gegaan.

Het zag er niet goed uit

Ik was snel bij de locatie en was als eerst ter plaatse. Buiten stonden huisgenoten te wachten en riepen ‘hij ligt echt dood te gaan!’. Ik ging naar binnen en in de huiskamer zag ik een jongeman liggen. Hij was lijkbleek, had bloed aan zijn mond en voelde koud aan. Het zag er duidelijk niet goed uit. Toch ben ik begonnen met reanimeren.

Na ongeveer een kleine 10 minuten kwamen er andere burgerhulpverleners en ook de hulpdiensten arriveerden. De AED werd aangesloten, maar er werd zelfs geen analyse meer gemaakt. Ze konden helaas niets meer voor hem doen.

Een heftige ervaring

Ik hoorde later dat hij er al lang lag voordat 112 werd gebeld en dat er drugs in het spel waren. Het was een jonge vent en ik vond het een heftige ervaring. Wel was dit voor mij weer een bevestiging dat het oproepsysteem van HartslagNu werkt. We waren uiteindelijk met 5 burgerhulpverleners met 2 AED’s en ik was heel snel ter plaatse!

Contact via HartslagSamen

Wat ik er fijn vond is dat er via het online platform HartslagSamen contact met mij is gezocht door een andere burgerhulpverlener die ook aanwezig was bij deze reanimatie. Ik heb het contactverzoek geaccepteerd en daarna hebben we even gechat. Tijdens het chatten vonden we het allebei prettiger om te bellen en hebben we telefoonnummers uitgewisseld.

Het was fijn om even alles door te spreken en dit heeft mij zeker met de verwerking van het hele gebeuren geholpen. Ook leer je weer van elkaar!

Het blijft wel heftig om mee te maken, maar toch ben ik blij dat ik ben gegaan en ik doe het een volgende keer zeker weten weer. Je leert ook van iedere ervaring.”

Kitty van Kleef – burgerhulpverlener

Loading...

57

Slachtoffers

34

Familie van slachtoffer

156

Professionals

1587

Burgerhulpverleners