Antwoorden op veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Lees hieronder antwoorden op veelgestelde vragen over HartslagSamen.

Wat is HartslagSamen?

HartslagSamen is het online ontmoetingsplatform voor alle betrokkenen bij een reanimatie. Heb je zelf een hartstilstand gehad? Of ben je als familie, professional of burgerhulpverlener betrokken geweest bij een reanimatie? Dan kun je in contact komen met andere betrokkenen van dezelfde reanimatiemelding!

HartslagSamen is een initiatief van het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. We hebben gemerkt dat wanneer mensen een reanimatie meemakengraag in contact komen met andere betrokken. Ze zijn bijvoorbeeld benieuwd of het slachtoffer het heeft overleefd of familieleden willen de hulpverleners bedanken voor hun goede hulp (ongeacht de afloop van de reanimatie).

Meer informatie over HartslagSamen, lees je hier.

Kan ik als burgerhulpverlener met dezelfde gegevens inloggen als op HartslagNu?

Ja, we hebben het zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Aangezien HartslagSamen een onderdeel van HartslagNu is, kun je met dezelfde gegevens inloggen. Zowel het aanmelden voor HartslagSamen als het beheren van je profiel, vindt plaats in de omgeving van HartslagNu. Bekijk hier hoe jij je als burgerhulpverlener aanmeldt.

Hoe kan ik me als slachtoffer aanmelden?

Van de ambulancedienst bij jou in de buurt ontvang je een brief met daarin een unieke code. Met deze code kun je je aanmelden bij HartslagSamen. Klik hier om je aan te melden.

Heb je (nog) geen brief ontvangen? Vul dan een aanvraagformulier in en wij koppelen je (alsnog) aan de juiste melding.

Lees hier meer informatie over slachtoffers.

Hoe kan ik me als professional aanmelden?

Op basis van jouw hulp bij de reanimatie, kun je een verzoek indienen om jouw account te koppelen aan de betreffende melding. Jij vult een aanvraagformulier in en wij koppelen je aan de juiste reanimatiemelding. Je krijgt van ons vervolgens een bericht per e-mail met verdere instructies om een account aan te maken.

Zodra je bent aangemeld zien andere betrokkenen dat jij als professional bij de reanimatie aanwezig was. Jouw naam zien ze nog niet. Zelf zie je ook een overzicht met betrokkenen die zich hebben aangemeld naar aanleiding van de reanimatie.

Lees hier meer informatie over professionals.

Hoe kan ik me als nabestaande/familie van het slachtoffer aanmelden?

Als nabestaande kun je je op twee manieren aanmelden:

1. Op het thuisadres van het slachtoffer komt een brief van de regionale ambulancedienst met daarin een code waarmee je je kunt aanmelden bij HartslagSamen. Met deze code meld je je direct aan bij de melding waarbij je betrokken bent geweest. Alle andere mensen die bij deze reanimatie betrokken zijn geweest en zich aanmelden worden zichtbaar bij dezelfde melding.

2. Je vult een aanvraagformulier in zodat wij je kunnen koppelen aan de juiste melding. Je krijgt van ons vervolgens een bericht per e-mail met verdere instructies om een account aan te maken.

Lees hier meer informatie voor nabestaanden/familie van het slachtoffer.

Ik heb een contactverzoek gedaan aan iemand, maar heb niks meer gehoord

Het kan zijn dat iemand het contactverzoek nog niet heeft gezien, er nog over nadenkt of het contactverzoek onbeantwoord laat. Iedereen die zich aangemeld heeft op HartslagSamen is vrij om een contactverzoek te accepteren, af te wijzen, of onbeantwoord te laten. 

Zijn er ook andere mensen aangemeld voor dezelfde reanimatie bij HartslagSamen?

Als je inlogt op HartslagSamen, zie je direct of andere mensen zich hebben aangemeld voor dezelfde reanimatie. Ook krijg je een e-mail van ons als iemand anders zich heeft aangemeld. Vervolgens kun je die persoon een contactverzoek sturen. Onthoud dat het  best even duren voordat een slachtoffer of familie zich aanmeldt; een reanimatie is een heftige gebeurtenis voor hen.

Ik heb me aangemeld bij HartslagSamen, maar heb nooit meer iets gehoord

Zodra jij je hebt aangemeld, krijg je een e-mail van ons als iemand anders zich heeft aangemeld die bij dezelfde reanimatie betrokken is geweest. Waarschijnlijk heeft nog niet iemand anders zich dus ook aangemeld voor HartslagSamen.

Je krijgt een e-mail van ons als iemand anders zich heeft aangemeld. Vervolgens kun je die persoon een contactverzoek sturen. Onthoud dat het  best even duren voordat een slachtoffer of familie zich aanmeldt; een reanimatie is een heftige gebeurtenis voor hen.

Ik zie geen andere betrokkenen bij mijn melding, hoe kan dat?

Als je geen andere betrokkenen bij jouw reanimatiemelding ziet, heeft er nog niemand anders zich bij deze melding aangemeld. Het kan best even duren voordat een slachtoffer of familie van het slachtoffer zich aanmeldt. Een reanimatie is een heftige gebeurtenis voor hen. Je krijgt een e-mail van ons als iemand anders zich heeft aangemeld.

Welke actie moet ik ondernemen nadat ik mij heb aangemeld?

Je hoeft niets te doen. Zodra jij je hebt aangemeld, krijg je een e-mail van ons als iemand anders zich heeft aangemeld die bij dezelfde reanimatie betrokken is geweest. Vervolgens kun je die persooneen contactverzoek sturen. Onthoud dat het  best even duren voordat een slachtoffer of familie zich aanmeldt; een reanimatie is een heftige gebeurtenis voor hen.

Hoelang duurt het voordat andere betrokkenen zich hebben aangemeld?

Dat kan heel erg verschillen. Voor een slachtoffer, familie of nabestaanden kan het even duren voor zij zich aanmelden. Zij hebben te maken met rouwverwerking of moeten nog revalideren van de hartstilstand. Zodra jij je hebt aangemeld, krijg je een e-mail van ons als iemand anders zich heeft aangemeld die bij dezelfde reanimatie betrokken is geweest. Vervolgens kun je die persoon  een contactverzoek sturen.

Hoe krijg ik te horen als iemand anders zich heeft aangemeld voor dezelfde reanimatiemelding?

Als iemand anders zich na jou heeft aangemeld voor dezelfde reanimatiemelding, sturen we jou hierover een e-mail. In het overzicht na inloggen zie je wie zich allemaal hebben aangemeld. Vervolgens kun je een contactverzoek doen!

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Je kunt gemakkelijk een wachtwoord reset doen bij het inlogscherm door op Wachtwoord vergeten te klikken.

Hoe kan ik mijn persoonsgegevens aanpassen?

Je kunt deze wijzigen bij Mijn profiel. Je komt hier via het Menu (op links).

Hoe weet ik welke betrokkenen er bij een reanimatiemelding waren?

Daar kun je HartslagSamen voor gebruiken. Je ziet in het overzicht van de melding welke andere betrokkenen zich hebben aangemeld. Als nog niemand anders zich heeft aangemeld, zie je dat ook in het overzicht. We sturen je een e-mail zodra iemand anders zich voor dezelfde melding heeft aangemeld.

Onthoud dat het  mogelijk is dat iemand geen behoefte heeft aan contact en zich niet aanmeldt voor HartslagSamen.

Hoe weet ik welke betrokkenen zich ook hebben aangemeld?

Als je na je aanmelding inlogt bij HartslagSamen, zie je welke andere betrokkenen zich hebben aangemeld. Je kunt deze personen een contactverzoek sturen. Vanwege privacyredenen zie je eerst alleen in welke hoedanigheid deze persoon bij de reanimatie was en nog geen naam de rol. Als een contactverzoek is geaccepteerd, zie je de naam van de persoon wel. Als nog niemand anders zich heeft aangemeld, zie je dat ook in het overzicht. We sturen je een e-mail als iemand anders zich voor dezelfde melding heeft aangemeld.

Zijn er kosten aan verbonden?

Nee, deelname aan HartslagSamen is gratis voor jou.

Hoe schrijf ik mij weer uit?

Je kunt je op elk moment uitschrijven bij HartslagSamen. Dit kan je zelf doen in je account bij Mijn profiel of kan door ons een e-mail te sturen.

Wat is HartslagNu?

HartslagNu is het reanimatie oproepsysteem in Nederland. Belt iemand 112 bij het vermoeden van een hartstilstand dan roept dit systeem automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Zij krijgen de opdracht om te reanimeren óf de dichtstbijzijnde AED te halen die is aangemeld bij het systeem.

Waarom zou ik deelnemen aan HartslagSamen?

Een reanimatie kan een heftige gebeurtenis zijn. Het kan fijn zijn om met andere mensen die hierbij betrokken waren na te praten. Vanuit HartslagNu is het niet bekend of een slachtoffer een reanimatie heeft overleefd. Met HartslagSamen kun je hier wel achter komen.

Met wie kan ik in contact komen?

Alle mensen die betrokken waren bij de reanimatiemelding kunnen zich aanmelden voor HartslagSamen. Als jij je hebt aangemeld, zie je andere deelnemers die zich ook hebben aangemeld voor dezelfde melding. Je bepaalt vervolgens zelf aan wie jij een contactverzoek doet.

Hoe zit het met de privacy?

We vinden jouw privacy belangrijk. Het is daarom is het voor andere deelnemers aan HartslagSamen pas mogelijk om jouw naam te zien, zodra jij een contactverzoek hebt verstuurd of geaccepteerd. Verder delen wij jouw e-mailadres nooit met andere betrokkenen. Dit mag je zelf wel doen als je dit wilt. Wil je meer lezen over hoe we met jouw gegevens omgaan? Lees ons privacybeleid.